Botox

Rimpels die ontstaan door overactiviteit van spieren kunnen het beste behandeld worden middels botuline toxine (botox) injecties. MedLex Esthetics maakt alleen gebruik van het product Bocouture© van de Duitse firma Merz. Botuline toxine is onder andere geschikt voor de verticale fronsrimpels tussen de wenkbrauwen, voor de zogenaamde kraaienpootjes rond de ogen en voor horizontale voorhoofdsrimpels. Rimpels rond de mond zijn minder geschikt om met botuline toxine te behandelen vanwege het gevaar op plaatselijke verlammingsverschijnselen.

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie. Een uiterst kleine hoeveelheid van dit eiwit wordt geïnjecteerd in de spiervezels. Deze stof verhindert tijdelijk de overdracht van zenuwprikkeling naar de spiervezels. Dit heeft tot gevolg dat de bovenliggende huid zich zal ontspannen en gladder wordt. Een behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt uitgevoerd met behulp van een aantal injecties met een zeer dunne naald. Dankzij deze zeer dunne naald is het toedienen nauwelijks pijnlijk (bij de injectie ervaart u soms een wat “bijtende” gewaarwording vanwege de zuurgraad van het product). Wij raden u aan om alcoholgebruik 24 uur voor de behandeling te vermijden.

Na de botox behandeling

Vrijwel iedereen kan onmiddellijk zijn/haar normale dagelijkse bezigheden hervatten. Het is beter om de ingespoten plekken niet te masseren. Het is wel goed om tot 12u na inspuiting de behandelde spieren goed te bewegen zodat de stof zich over de spier verdeelt. Het natuurlijke resultaat is na enkele dagen zichtbaar en houdt tot 3-4 maanden aan. Na opeenvolgende behandelingen wordt een langduriger resultaat gezien.

Het toedienen van botuline toxine kent over het algemeen nauwelijks bijwerkingen. Als deze onverhoopt toch optreden zijn ze altijd voorbijgaand en mild van aard, zoals een lokale zwelling of bloeduitstorting.

Een zeldzame bijwerking is dat het ooglid gaat hangen. Dan is er botuline toxine gediffundeerd (= op de verkeerde plek terecht gekomen) naar het hef-spiertje van het ooglid. Oogdruppels kunnen de klachten iets verminderen. Na een paar maanden is deze bijwerking weer uitgewerkt.

Fillers

Rimpels, die het gevolg zijn van een verouderde huid of onderliggend weefsel, zoals de rimpels naast de mond, kunnen behandeld worden met niet-permanente fillers.

Hyaluronzuur (HA) is een natuurlijke, lichaamseigen stof die de ruimte tussen cellen in het lichaam opvult en ze beschermt door water vast te houden en als stootkussen te fungeren. De stof vervult verschillende functies in het lichaam. Zo helpt hyaluronzuur om gewrichten soepel te houden en bindweefsel te hydrateren. HA kan tot 1.000 maal zijn eigen gewicht in water vasthouden, waardoor de huid glad (vochtinbrengend effect), stevig en gevuld (volumeherstel) blijft.
 
Met de leeftijd neemt de productie van hyaluronzuur en daarmee het hydraterend vermogen en de elasticiteit van de huid af. Het gevolg is een drogere huid en het ontstaan van rimpels. Maar tegenwoordig kunnen de tekenen van het natuurlijke verouderingsproces worden tegengaan door het hyaluronzuur in de huid weer aan te vullen.

Wij werken alleen met de Belotero© producten van Merz. Dit zijn niet-permanente fillers. Uiteraard gebruiken wij altijd de variant met lidocaïne voor een vrijwel pijnloze behandeling.

Na de filler behandeling

De duur van de effectiviteit van de behandeling met hyaluronzuur is individueel bepaald en varieert van zes tot negen maanden en soms zelfs langer. Dit is van vele factoren afhankelijk, zoals leeftijd, huidtype, levensstijl en gebruik van de mimiekspieren van het gezicht.

Onmiddellijk na inspuiting kan het product wat oneven verdeeld (= hobbelig) aanvoelen. Hier mag op gemasseerd worden om de vloeistof wat egaler te verspreiden. Overigens duurt het bij fillers een paar weken voor het volumedefect definitief is bereikt.

Bijwerkingen zijn zeldzaam, voorbijgaand en mild van aard. Hierbij moet u denken aan een blauwe plek (bloeduitstorting). Dit mag met cosmetica worden weggewerkt.

Profhilo

Met het verstrijken van de jaren wordt de huid slapper en gaat het gezicht meer tekenen van ouderdom vertonen. Er ontstaan plooien, rimpels en hamsterwangetjes. Een huidverstrakkende behandeling zou dan uitkomst bieden.

Tot dusver was een facelift hiervoor de aangewezen behandeling. Tegenwoordig behandelen we dit ook met onze revolutionaire Profhilo. Een behandeling met Profhilo kent bovendien nauwelijks hersteltijd.

De behandeling met Profhilo is eenvoudig: op dag 1 en dag 30 worden op enkele plaatsen in het gelaat met een dunne naald fillers in de huid geplaatst. Na de behandeling start de huid met het aanmaken van collageen en wordt de huid strakker. Na ongeveer 2 maanden is het effect waarneembaar.

Met Profhilo kan ook heel goed huidverstrakking op andere plaatsen van het lichaam bereikt worden. Zo kunnen de handen, hals en buik verstevigd worden en kan hiermee een heel fraai en natuurlijk resultaat bereikt worden.

Een Profhilo behandeling is geschikt voor iedereen vanaf 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. De behandeling is zeer geschikt voor klanten die een natuurlijk huidverjongend effect willen en de stap naar een “echte” filler (nog) niet zien zitten of in combinatie met een filler behandeling of als aanvulling op een andere behandeling.

Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoelang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

Na de Profhilo behandeling

De behandeling wordt over het algemeen goed verdragen. De prikjes zijn weinig pijnlijk en er zijn na de behandeling nauwelijks blauwe plekken. Ongeveer 10 minuten na de behandeling kunt u nog kleine bultjes zien van waar het product is ingespoten. Daarna ziet u er niets meer van.

De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke materiaal klein. Het gezicht wordt behandeld met 5 injecties aan beide kanten. Hierdoor is het ook prima in te plannen tussen de werkzaamheden door. De huid behoeft geen bijzondere nazorg. U kunt direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Gedurende de 28 dagen die volgen zal het product de huid aanzetten zich beter te hydrateren en verstevigen. Na 30 dagen doet u een tweede behandeling en 8 weken na de eerste behandeling gaat u het resultaat zien.

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo zijn milde zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen.

Profhilo is sinds 2015 op de markt en wordt sindsdien wereldwijd veel gebruikt, waarbij tot op heden nog geen bijwerkingen anders dan bovengenoemde, zijn gerapporteerd. Dit is toe te schrijven aan het feit dat het een zeer pure vorm van hyaluronzuur betreft.